Jawatan Kosong Terkini di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) – September 2016

Jawatan Kosong Terkini di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) – 13 September 2016
.
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sebagai :
.
1. PENOLONG JURUTERA JA29 (08 KEKOSONGAN)

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah ditubuhkan pada tahun 1937, di bawah Enakmen Lalulintas 1937. Undang-undang tentera British di Negeri-negeri Melayu Bersekutu. Pentadbirannya pada ketika itu dikenali sebagai Lembaga Pengangkutan Jalan yang berfungsi mengawal dan melesenkan perusahaan awam. Dengan wujudnya pentadbiran Tanah Melayu pada April 1946, kuasa lembaga tersebut telah diambil alih oleh Pejabat Pendaftar dan Pemeriksaan Kereta-kereta Motor yang merangkumi seluruh Tanah Melayu.
.
Sebelum 1937, pengawalan kereta motor adalah di bawah 4 negeri Melayu Bersekutu iaitu di Bawah Polis Perak dan Selangor, Ketua Inspektor Negeri Sembilan dan 6 Pegawai Daerah di Pahang. Pengawalan tidak berkuatkuasa di Negeri Melayu Tidak Bersekutu. Selain dari 4 buah negeri mengenai kenderaan bermotor sehinggalah Enakmen Lalulintas 1937 diluluskan.

jawatan kosong jpj
.
PERMOHONAN

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info jawatan kosong yang ditawarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.
.
Tarikh tutup permohonan : 13 September 2016
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Badan Berkanun
.
Muat turun iklan jawatan dan syarat permohonan Jawatan DISINI
.
Muat turun borang permohonan jawatan DISINI

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*