Home Isu Semasa Dunia Penerbangan Tak Seindah Mimpi, Staf Air Asia Beransur Undur Diri

Dunia Penerbangan Tak Seindah Mimpi, Staf Air Asia Beransur Undur Diri

5333
0
Dunia Penerbangan Tak Seindah Mimpi, Staf Air Asia Beransur Undur Diri

Dalam usaha yang terpaksa demi membendung kos, syarikat penerbangan tambang murah, Air Asia Berhad dilaporkan terpaksa mengecilkan skala pekerja mereka dengan  menamatkan perkhidmatan 111 kru kabin daripada 1,900 kru, 172 juruterbang dan 50 jurutera

Pengumuman pemberhentian itu telah dimaklumkan sahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Berhad dan pihak mereka memohon maaf kepada kru AirAsia dan menegaskan bahawa syarikat tiada pilihan lain yang boleh selain melakukan penstrukturan semula organisasi.

Luahan sayu dari pekerja-pekerja Air Asia

Sudah tentunya, staf-staf Air Asia yang terpalit dengan kuputusan ini meluahkan rasa rayu kerana kehilangan kerja serta pendapatan mereka sekali gus di laman Twitter.

Lebih menyedihkan, kesemua mereka ini sanggup memberikan usaha sehabis baik dalam melaksanakan pekerjaan mereka dalam bidang penerbangan.

BACA: AirAsia Tamatkan Perkhidmatan 172 Juruterbang, 111 Kru Kabin Dan 50 Jurutera

Malah, ahli keluarga juga turut terkesan dengan tindakan drastik yang terpaksa dibuat oleh syarikat penerbangan berkenaan.

Air Asia Air Asia

“Kitorang ada SPM je…”

Air Asia

Hilang kawan baik juga…

Air Asia

Ada rezeki jumpa lagi…

Suami juga turut terkesan

Bapa juga diberhentikan kerja…

Ramai berikan  semangat buat staf Air Asia…

Ekoran kejadian yang menimpa para staf penerbangan Air Asia, ramai yang menghimpunkan kata-katakan buat mereka yang dibuang kerja. Bahkan, ramai yang mendoakan agar industri penerbangan bakal pulih dan mereka semua bakal dipanggil untuk kembali bekerja.

Semoga dipermudahkan urusan!

Harap semuanya bakal pulih tidak lama lagi

Sumber: Twitter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here